Prvé tvarovanie živého plotu – 29. júna 2008

Prvé tvarovanie – formovanie živého plotu. Za necelé 4 mesiace môj živý plot dosiahol priemernú výšku 80 cm, miestami, najvyššie rastlinky vybehli až do 90 – 110 cm výšky. Napriek nesúhlasu manželky som sa rozhodol pre prvé tvarovanie, čiže drastické skrátenie živého plotu, aby živý plot bol ešte hustejš. Samozrejme, ako som sľúbil ešte na začiatku, skúšobnú jarnú výsadbu ešte nechám ďalej rásť. Bohu žiaľ, sme pred tieto rastlinky zasiali kukuricu, preto tieto fotky nie sú najkvalitnejšie. Zato výška rastlín 80 – 100 cm je obdivuhodná.

No, a tu sú obrázky z jesennej výsadby.

Tieto rastlinky už raz boli skrátené, aj o tom som uverejnil obrázky. Vtedy sme len odstrihli koniec najdlhších výhonkov, aby sa rastlinky dobre zahusťovali.

Samozrejme ešte stále vidíte tie diery pri tých rastlín, ktoré sa neujali (aj o tom som písal v niektorom z prvých príspevkov), ale mojim cieľom nie je ukázať len krajšiu stránku, ale úplne všetko.

Jesenná výsadba pred tvarovaním:

A rastlinky po tvarovaní:

Na ulici: 

Jarná výsadba živého plotu na ulici je rovnomerná, akurát na jednom konci je trošku riedka, pripisujem to extrémne kamenistou pôdou. To isté mi potvrdil aj pestovateľ živého plotu z MR.

Podľa jeho vyjadrenia, aj v rámci jednej výsadby môžu byť niekedy aj extrémne veľké rozdiely vďaka rôznym vlastnostiam pôdy. Tieto rozdiely však zmiznú behom 2 -ch rokov.

Živý plot -jarná výsadba na ulici – pred tvarovaním

 

Na ulici: 

Živý plot po skrátení a tvarovaní

 

Podobný obsah

Ing.Jaroslav Zdvořák - ukážka rastliniek

Keď rýchlosť škodí … 2 videá na dnes

Určite najväčšou výhodou Zázračného plotu je rýchlosť jeho rastu. Predsa, niekedy je dôležité, aby sme boli trpezlivý a trošku pribrzdili. Určite so mnou súhlasíte, že

“Živý plot som zakúpila pred dvoma rokmi a som spokojná.

Tiež hodnotím že mi je pravidelne zasielaný spravodaj v ktorom sú zaujímavé a poučné informácie.

Je vidieť že WonderHedge sa zaujíma o svojich zákazníkov.
O. Pasovská”

 

“Dobrý deň, práve som od Vás dostal objednané kríky, rád by som Vám strašne poďakoval za absolútnu profesionalitu, perfektnú komunikáciu a starostlivosť o zákazníka.

Veľmi často a dlho nakupujem po internete, ale s tak dokonalou prácou som sa ešte nestretol!

Na základe týchto skúseností budem Váš obchod všetkým odporúčať.

Ak budem niekedy potrebovať kríky, tak sa určite obrátim na Vás. Ešte raz ďakujem.
Igor K.”